Πίσω

Μύκονος: μπλε, λευκό και γαλάζιο, άφθαρτα στο χρόνο

Το νησί του λευκού, του μπλε και του γαλάζιου. Το νησί που όλα μπλέκονται γλυκά, αλλά και με… θόρυβο, αν το θέλετε. Με το ερωτικό και το κοσμοπολίτικο στοιχείο να γίνονται ένα, η Μύκονος είναι ο προορισμός με την παγκόσμια φήμη και την ακτινοβολία που δε φθείρεται ποτέ.

2

Όσοι έχουν ταξιδέψει στο νησί και το έχουν ζήσει, δεν ξεχνούν το βραδινό αεράκι, τις χαλαρές περιπλανήσεις στα σοκάκια της Χώρας και τις βόλτες που ξεκινούν από αλλού και καταλήγουν σε μία καινούργια ανακάλυψη. Ο ασβέστης στα σπίτια δίνει το χρώμα του στο καλοκαίρι, τα  χρωματιστά πορτοπαράθυρα, τα μικρά μπαλκόνια με τα λουλούδια, τα στενά με τις μπουκαμβίλιες και τις εκκλησίες, οι ανεμόμυλοι που δεσπόζουν, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια αυτού του μοναδικού παζλ.

9

Οι δεκαετίες που έχουν περάσει είναι γεμάτες από εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βάλει στην καρδιά τους το νησί, από επωνύμους της εγχώριας σόουμπιζ μέχρι και του διεθνούς τζετ σετ.

3
Το πλήθος ανακατεύεται, Έλληνες και ξένοι τουρίστες αγοράζουν από το πιο ακριβό είδος στα εμπορικά καταστήματα μέχρι απλά αναμνηστικά μαγνητάκια και δοκιμάζουν ελληνικό φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες και στα εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα. Επιβάλλεται να δεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη «Βενετία της Μυκόνου» και να πιείς καφέ ή ποτό στην περιοχή με την ατμοσφαιρική μουσική και τη ρομαντζάδα να ξεχειλίζει.

7

Η Χώρα σε ξετρελαίνει τη νύχτα, με τα κλαμπ, τις όμορφες παρουσίες, τον φωτισμό που αναδεικνύει τη βραδιά και με τα κοκτέιλ να ανεβάζουν τη διάθεση μαζί με τη μουσική και τον χορό. Δεν μπορείς να αντισταθείς στη Μύκονο.

6
Όταν ο ήλιος είναι ψηλά έρχεται η ώρα της παραλίας: αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, ξαπλώστρες και ψάθινες ομπρέλες και οι όσοι κάνουν διακοπές χαίρονται τον καυτό ήλιο και τα νερά που μοιάζουν με κρύσταλλο. Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Παραντάιζ, Σούπερ Παραντάιζ, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Λια: παραλίες γεμάτες ζωή, που σε ξεσηκώνουν.

10

Η πολυτέλεια και οι άρτιες ξενοδοχειακές μονάδες, τα σύγχρονα τουριστικά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλύψουν κάθε είδους επιθυμίες και απαιτήσεις.  Οι παραθαλάσσιοι τουριστικοί οικισμοί της Μυκόνου, όπως το Καλό Λιβάδι – Παράγκα, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Στέφανος, Άγιος Σώστης, Αγράρι, Ελιά, Καλαφάτης, Αγία Άννα, Ορνός, Πάνορμος, Παραντάιζ – Σούπερ Παραντάιζ, Πλατύς Γιαλός, Τούρλος, Φτελιά, Ψαρού, αποζημιώνουν όποιον τους επιλέξει.

8

Μην ξεχάστε να πάτε στην Άνω Μερά, την καρδιά της Μυκόνου,  εκεί που οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ένα χωριό της Μεσογείου με παραδοσιακό χρώμα, με κάτασπρα σπίτια, γραφικά εκκλησάκια και ανεμόμυλους.  Η Μονή της Παναγίας της Τουρλιανής, αξίζει να την επισκεφθείτε.

5

Αν αγαπάτε τις μυκονιάτικες γεύσεις, εδώ σας έχω τις αγαπημένες μου! Μελόπιτα, Κρεμμυδόπιτα και φυσικά μόστρα Μυκόνου που αξίζει να φτιάξετε στο σπίτι σας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται