Πίσω

Αγαπάς την πίτσα; Καιρός να μάθεις όσα δεν ξέρεις για αυτήν

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς σε ένα κομμάτι πίτσα. Πρόκειται ίσως για τη νοστιμότερη προσφορά των Ιταλών στο μαγειρικό κόσμο. Ναι, υπάρχουν οι υπέροχες μακαρονάδες τους και τα λαχταριστά γλυκά τους, αλλά τίποτα δεν κέρδισε τους απανταχού καλοφαγάδες περισσότερο από την πίτσα τους.

Να μερικά πράγματα που ίσως δε ξέρεις γι’ αυτήν την ιταλική ανακάλυψη.

H πρώτη πιτσαρία που άνοιξε ποτέ είναι η “Antica Pizzeria” που αλλού; Στην Ιταλία. Και πιο συγκεκριμένα, στη Νάπολη του 1738.

Ο εθνικός μήνας της πίτσας είναι ο Οκτώβρης. Όσοι αγαπάτε την πίτσα αλλά μετράτε τις θερμίδες, μπορείτε να κάνετε λίγη υπομονή και να φάτε τότε όση πίτσα λαχταράτε, χωρίς τύψεις. Δε φταίτε εσείς, είναι ο μήνα της πίτσας!

Φαίνεται πως οι Αμερικάνοι αγαπούν ιδιαίτερα την πίτσα, αφού στις Η.Π.Α. καταναλώνονται 350 κομμάτια κάθε δευτερόλεπτο, ενώ το 93 % των Αμερικανών τρώνε πίτσα τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Τα κομμάτια αυτά είναι μάλλον κομμάτια της αγαπημένης πίτσας των Αμερικανών, της πίτσας Πεπερόνι, αφού αυτό είναι το πιο δημοφιλές υλικό πίτσας στις Η.Π.Α. Το 36 % από τις παραγγελίες των Αμερικανών είναι η πίτσα Πεπερόνι.

Δεν υπάρχει πιο λαχταριστή εικόνα από αυτήν του λιωμένου τυριού πάνω σε ένα ζεστό κομμάτι πίτσα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως η κρύα πίτσα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ανά τον κόσμο. Το σίγουρο είναι πως δε χάνει τίποτα από τη νοστιμιά της.

Ήξερες πως η μεγαλύτερη πίτσα που φτιάχτηκε ποτέ ζύγιζε 401 κιλά, με μήκος 37 μέτρα; Οι τυχεροί που βρέθηκαν τότε στην αγορά “Norwood Hyper” στη Νότια Αφρική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπερμεγέθη πίτσα, η οποία “ντύθηκε” με 899 κιλά σάλτσας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται