Πίσω

8 συμβουλές για να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου

Η αλλαγή των εποχών μάς κάνει όλους να τρελαινόμαστε, αφού πρέπει να τα τακτοποιήσουμε από την αρχή και να βρούμε χώρους για όλα τα ρούχα, όλης της οικογένειας. Λοιπόν, υπάρχει τρόπος να μην πελαγώσετε και να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας σωστά και εύκολα.

Ακολουθώντας τα 8 tips για την οργάνωση της ντουλάπας σας θα γλυτώσετε χώρο και χρόνο.

Πέταξε τα παλιά

Μη λυπάσαι αυτό που πάλιωσε ή δεν πρόκειται ποτέ να σου χωρέσει πια. Κάνε μία καλή εκκαθάριση της ντουλάπας σου. Για να το πετύχεις απόλυτα πρέπει να τα βγάλεις όλα έξω και να αδειάσεις τελείως τη ντουλάπα σου. Αναρωτήσου για το ρούχο που κρατάς και δεν έχεις αποφασίσει αν θα το κρατήσεις:

  • Πόσο καιρό το έχεις αυτό το κομμάτι;
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που το φόρεσες;
  • Μπορείς να βρεις καινούργιους τρόπους να το φορέσεις εκτός από τον τρόπο που το φορούσες μέχρι τώρα;

Να θυμάσαι ότι αν έχεις αγοράσει κάτι εδώ και 12 μήνες και δεν το έχεις φορέσει ποτέ, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να το χρησιμοποιήσεις. Ξεφορτώσου το και προχώρα στο επόμενο. Επίσης, αν έχεις ένα παλιό ρούχο και δεν το έχεις φορέσει για πολύ καιρό και δεν περνάει από το μυαλό σου πώς να το συνδυάσεις με κάποιο άλλο ρούχο, τότε πρέπει και αυτό να το χαρίσεις ή να το ανακυκλώσεις.

Χρειάζεσαι περισσότερο χώρο, άρα δημιούργησέ τον

Αυτό που πάντα μας κάνει να πονοκεφαλιάζουμε είναι ο χώρος που βλέπουμε ότι μας λείπει από τις ντουλάπες μας. Για να αποκτήσεις περισσότερο χώρο, για να κρεμάς τα ρούχα σου πρέπει να τον δημιουργήσεις. Μην κρεμάς τα τζιν, τα μπλουζάκια και τα πουλόβερ, αλλά δίπλωσέ τα και τοποθέτησε τα σε ράφια που θα φτιάξεις στη ντουλάπα σου ή σε ράφια που υπάρχουν στα διπλανά φύλλα από εκείνα της κεντρικής ντουλάπας. Αν δεν μπορείς να βάλεις περισσότερα ράφια στη ντουλάπα σου, τότε βάλε ξύλινα ή μεταλλικά διαχωριστικά που θα δημιουργήσουν τμήματα επάνω στο ράφι ώστε να μένουν τα ρούχα σου στις θέσεις τους.

closet1

Τα παπούτσια σου χρειάζονται οργάνωση

Υπάρχουν αρκετές ντουλάπες που έχουν ράφια για τα παπούτσια. Αυτό είναι τέλειο, αφού συνήθως γίνεται πανικός με τα παπούτσια όταν μπαίνουν στο πάτωμα ή σε μία βάση για παπούτσια. Αν έχεις μία ωραία και μεγάλη ντουλάπα, τότε οργάνωσε ανά χρώμα τα παπούτσια στα ράφια. Αν δεν χωράνε δίπλα δίπλα, τότε βάλε το ένα μπροστά και το άλλο πίσω.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μεταλλικές ράβδους που μπορείς να αγοράσεις, εκείνες που μπαίνουν μέσα στα παπούτσια, με αποτέλεσμα να μένει το ένα επάνω από το άλλο και να μην πέφτουν.

Μην ξεχνάς και την προοπτική να βάζεις τα παπούτσια σε κουτιά ή σε θήκες που μπαίνουν η μία επάνω στην άλλη, αλλά δεν κλείνουν και είναι εύκολο να τα δεις και να τα πάρεις.

Αγόρασε μία και καλή τις σωστές κρεμάστρες

Μπορεί να μη δίνεις σημασία, αλλά θα δεις τη ντουλάπα σου να μεταμορφώνεται με τις ομοιόμορφες κρεμάστρες. Αν θέλεις να δημιουργήσεις και επιπλέον χώρο, τότε αγόρασε τις απλές, επίπεδες. Θα μοιάζει σαν να έχεις κάνει… λίφτινγκ στη ντουλάπα σου!

closet2

Το χρώμα συμβάλλει στην οργάνωση και στην ευκολία

Αν οργανώσεις  τη ντουλάπα σου κατά χρώματα, θα είναι πιο ευχάριστο στο μάτι και πιο εύκολο να ντυθείς στο άψε-σβήσε!  Αν  οργανωθούν τα ρούχα σου κατά στιλ και χρώμα, τότε θα δεις πόσο θα διευκολυνθείς και θα ντύνεσαι μέσα σε ελάχιστα λεπτά κάθε πρωί.

Οργάνωσε τα ρούχα σου ανά είδος

Μετά την τακτοποίηση ανά χρώμα, η τακτοποίηση ανά είδος θα σου δώσει περισσότερο χώρο. Μπορείς να βάλεις πρώτα τα φανελάκια, μετά τα κοντομάνικα, μετά τις μπλούζες ή τα μακρυμάνικα πουκάμισα και να συνεχίσεις έτσι με το επόμενο χρώμα. Κάθε κατηγορία θα την τακτοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Λύσε τον πονοκέφαλο με τις τσάντες

Δεν χάνεις; τίποτα αν τις τακτοποιήσεις τις σε ράφια, πάντα ανά μέγεθος και ανά χρώμα. Τις πιο ογκώδεις και φαρδιές κρεμαστές τσάντες, μπορείς να τις γεμίσεις με φύλλα περιτυλίγματος ή εφημερίδες, για να τις βοηθήσεις να μη χάσουν το σχήμα τους.

Πάλι σου έμειναν έξω πράγματα;

Ναι, υπάρχει περίπτωση πάλι να μη σε φτάσει ο χώρος που έχεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις μία άλλη λύση για ό,τι έχει μείνει έξω. Αν δεν έχεις άλλα ράφια και συρτάρια, τότε αγόρασε μερικά όμορφα κουτιά, που να ταιριάζουν με το δωμάτιο και βάλε μέσα εσώρουχα, κάλτσες, καλσόν, ακόμα και τα γυαλιά σου.

Διάβασε και τους 9 απλούς κανόνες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται