Έτσι θα πετύχουν σίγουρα τα ρολά κανέλας

Τα ρολά κανέλας, ίσως είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές του πλανήτη. Αφράτη ζύμη σαν τσουρέκι, που ψήνεται ρουφώντας την καραμέλα κανέλας. Η επικάλυψη δε, από κρέμα τυριού, απογειώνει το αποτέλεσμα.  Είναι εύκολη συνταγή, αφού θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασία, αλλά θέλει υπομονή γιατί η ζύμη χρειάζεται πολλές ώρες ξεκούραση.

Έτσι λοιπόν, για σίγουρη επιτυχία, ακολουθήστε τα μυστικά για τα ρολά κανέλας (Cinnamon rolls) που σας αποκαλύπτω:

-Να έχετε υπομονή. Aφήστε τη ζύμη να ωριμάσει, για να πετύχετε τέλεια υφή και γεύση. Έχετε κατά νου, ότι ο χρόνος ξεκούρασης και φουσκώματος ποικίλει ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου.

-Δώστε σημασία στις θερμοκρασίες των υλικών. Η θερμοκρασία των υγρών υλικών, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 35 βαθμούς C αλλιώς θα καεί η μαγιά και δεν θα φουσκώσει η ζύμη. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες μου για όσα υλικά απαιτείται να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όσα πρέπει να είναι χλιαρά.

-Δε χρειάζεστε μίξερ ζυμώματος. Μόνο καλό ανακάτεμα των υλικών.

-Δώστε προσοχή και στο ψήσιμο. Να γυρνάτε το ταψί, ώστε να πιάσει σωστά όλα τα ρολά ο αέρας και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

-Επιλέξτε το σωστό αλεύρι. Το σκληρό αλεύρι δίνει πιο αφράτο αποτέλεσμα. Όμως και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δίνει ένα ωραιότατο αποτέλεσμα.

-Ενεργοποιήστε σωστά τη μαγιά. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά θα πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσετε, και μετά να προχωρήσετε στο ζύμωμα. Μην ξεχνάτε ότι η δόση της συνταγής για φρέσκια μαγιά είναι 50 γραμμάρια.

Όταν θα βάλετε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει, μπορείτε να την αφήσετε μέχρι και 2 ημέρες καλά σκεπασμένη.

-Όταν ετοιμάσετε και βάλετε τα ρολά στο ταψί, μπορείτε σε αυτό το στάδιο να τα καταψύξετε. Η συντήρησή τους στην κατάψυξη είναι έως και 3 μήνες. Όταν θελήσετε να τα αποψύξετε, θα τα αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και θα τα ψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, γιατί περί μεγάλης απόλαυσης πρόκειται.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θέλει να τα μοιράζεται όλα μαζί σας και το κάνει πραγματικότητα μέσα από το argiro.gr

Σας Προτείνουμε

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση-featured_image

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση

Ραβανί (ρεβανί) με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο-featured_image

Ραβανί (ρεβανί) με ινδοκάρυδο και λευκό...

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας-featured_image

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας-featured_image

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο-featured_image

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά-featured_image

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά

Ήρθαν τα «Διαλεχτά» της Αργυρώς!

Δημοφιλέστερες Συνταγές

Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

Όταν είναι τα μπιφτέκια φούρνου αφράτα και πεντανόστιμα, τότε μιλάμε για φαγητό με μοναδική γεύση. Μια από τις αγαπημένες σας...

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Μια διαφορετική εκδοχή της καρμπονάρας που συνδυάζεται μοναδικά με κοτόπουλο.

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Σουβλάκια πατάτας; Ναι, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα!

Βασική ζύµη για πίτσα

Αφράτη ζύμη Ετοιμάστε τη ζύμη που σας δίνω και φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Έτσι θα την έχετε έτοιμη κάθε στιγμή!

Παστίτσιο τρεμουλιαστό με εύκολη μπεσαμέλ

Με υπογραφή το πιο νόστιμο, αφράτο, κρεμένιο παστίτσιο που τρέμει και αυτή είναι όλη η μαγεία του. Απόλαυση σε κάθε...

Η Αργυρώ προτείνει

Yummy Chrisla

Φύγαμε!

Social Media

Like Us