Για την επιτυχία του σπανακόρυζου

Τα Μυστικά για επιτυχημένο σπανακόρυζο. Διαβάστε όλα όσα μοιράζομαι μαζί σας, ακολουθήστε τα βήμα βήμα και φτιάξτε το καλύτερο και νοστιμότερο σπανακόρυζο της ζωής σας!

-Σοτάρουμε τα λαχανικά, κρεμμύδια και πράσο με το σπανάκι και σοτάρουμε το ρύζι στο λάδι και στα υπόλοιπα υλικά. Πρώτο, γιατί αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να μείνει σπυρωτό και να χυλώσει σωστά, χωρίς να γίνει λαπάς και δεύτερον γιατί θα ρουφήξει όλο τον χυμό των λαχανικών και θα γίνει πολύ πιο νόστιμο.

Απαραίτητο για επιτυχημένο σπανακόρυζο είναι το σιγανό μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

-Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού θα δείτε στην κατσαρόλα αρκετό ζουμάκι. Γι’ αυτόν το λόγο σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει όσο υγρό χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα θα παραμείνει σπυρωτό.

-Βάζουμε πράσο, 1 κομμάτι μόνο, γιατί η γλύκα του εξισορροπεί την έντονη γεύση από το σπανάκι και ταυτόχρονα γίνεται λιγότερο στυφό στην επίγευση.

Αν θέλουμε βάζουμε λίγη ντομάτα πελτέ ή ψιλοκομμένη. Και πάλι όμως, το σερβίρουμε με λεμόνι. Λεμόνι και σπανάκι κάνουν τέλειο συνδυασμό στη γεύση.

-Πράσο, σπανάκι, άνηθος, λεμόνι, αποτελούν έναν από τους πιο ωραίους συνδυασμούς της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Αυτόν τον συνδυασμό υλικών τον συναντούμε συχνά σε πολλές τοπικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα είτε σε νηστίσιμες συνταγές είτε σε συνταγές με κρέας και θαλασσινά.

Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Δείτε επίσης τα λαχταριστά και υπέροχα για το χειμώνα Λαζάνια με Σπανάκι!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θέλει να τα μοιράζεται όλα μαζί σας και το κάνει πραγματικότητα μέσα από το argiro.gr

Σας Προτείνουμε

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση-featured_image

Ταμπουλέ με ελληνική γεύση

Ραβανί (ρεβανί) με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο-featured_image

Ραβανί (ρεβανί) με ινδοκάρυδο και λευκό...

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας-featured_image

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας-featured_image

Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο-featured_image

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά-featured_image

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά

Ήρθαν τα «Διαλεχτά» της Αργυρώς!

Δημοφιλέστερες Συνταγές

Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες φούρνου

Όταν είναι τα μπιφτέκια φούρνου αφράτα και πεντανόστιμα, τότε μιλάμε για φαγητό με μοναδική γεύση. Μια από τις αγαπημένες σας...

Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Μια διαφορετική εκδοχή της καρμπονάρας που συνδυάζεται μοναδικά με κοτόπουλο.

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Σουβλάκια πατάτας; Ναι, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα!

Βασική ζύµη για πίτσα

Αφράτη ζύμη Ετοιμάστε τη ζύμη που σας δίνω και φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Έτσι θα την έχετε έτοιμη κάθε στιγμή!

Παστίτσιο τρεμουλιαστό με εύκολη μπεσαμέλ

Με υπογραφή το πιο νόστιμο, αφράτο, κρεμένιο παστίτσιο που τρέμει και αυτή είναι όλη η μαγεία του. Απόλαυση σε κάθε...

Η Αργυρώ προτείνει

Yummy Chrisla

Φύγαμε!

Social Media

Like Us