Πίσω

Τo κρασί έχει ένα μυστικό και βρίσκεται στο…ποτήρι

“Να πιούμε ένα κρασί”, λέμε με τους φίλους μας που έχουμε να βρεθούμε καιρό. Τα ρομαντικά βράδια με το ταίρι μας τα σκεφτόμαστε με ένα ποτήρι κρασί. Όταν μιλάμε για ένα δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο πάντα αναφερόμαστε στο κρασί που επιλέξαμε. Στην ταβέρνα είναι το πρώτο που θα παραγγείλουμε.

Χρώματα, αρώματα, γεύσεις του κρασιού που μας κάνουν να απολαμβάνουμε τη στιγμή που το δοκιμάζουμε. Χαρακτηρισμοί όπως φρουτώδες, μπαχαρένιο, έντονο, ξηρό και τόσα άλλα συνοδεύουν αυτό το τόσο αγαπημένο προϊόν που έχει τη φινέτσα του.

Υπάρχει, όμως, ένα βασικό λάθος που μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του, πριν ακόμα δοκιμάσετε την πρώτη γουλιά του…

Προσοχή στο κρασί

Οι λάτρεις του κρασιού, οι μυημένοι στον κόσμο του, γνωρίζουν γιατί το ποτήρι του κρασιού διαφέρει από τα υπόλοιπα ποτήρια, γιατί δηλαδή έχει “κορμό” και “πόδι”.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί πρέπει να υπάρχει πάντοτε απόσταση του χεριού από το περιεχόμενο του ποτηριού, είτε πρόκειται για λευκό είτε για ροζέ ή κόκκινο κρασί. Η επαφή του χεριού στον κορμό του ποτηριού μεταφέρει τη θερμότητα στα τοιχώματα κι έτσι αυξάνεται η θερμοκρασία του προϊόντος που σας έχει σερβιριστεί. Για να το απολαύσετε δίχως να αλλοιώσετε τη θερμοκρασία, άρα το άρωμα και τη γεύση του, κρατήστε το ποτήρι πάντοτε από το “πόδι” του ποτηριού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται