Πίσω

Μυστικά για κεφτεδάκια τηγανητά παραδοσιακά

Το μιγμα

Το μίγμα  πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά όπως ξύδι, τριμμένο κρεμμύδι και τριμμένη ντομάτα, μαλακώνουν τις ίνες του κιμά και έτσι έχουμε πολύ αφράτο αποτέλεσμα.

Το αρωμάτισμα  με μίγμα βοτάνων και μπόλικο φρέσκο και ξερό  δυόσμο έχει σαν αποτέλεσμα να θέλεις να φας και… το τηγάνι. Βότανα που μπορούμε να προσθέτουμε στο μίγμα, είναι ρίγανη, βασιλικός και θρούμπι.

Γιατί θα γίνουν πολύ αφράτα και το ξύδι θα σπάσει τις ίνες του κιμά.  Τι εγκώμια μου γράψατε στα μηνύματα που μου στείλατε!

Ξεκούραση του μίγματος το λιγότερο 30 λεπτά, σκεπασμένο στο ψυγείο, έχει σαν αποτέλεσμα τέλεια γεύση, μιας και αναδεικνύονται οι γεύσεις των υλικών. Επίσης, η κρύα ζύμη του  πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Πώς να αποφύγω να κολλάει η ζύμη του κιμά στα χέρια;

Να βουτάτε τα χέρια σας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό, κάθε φορά που κολλάει  στα χέρια σας. Δεν θα πιστεύετε τα αρώματα που βγαίνουν στο τηγάνισμα , καθώς και τη νοστιμιά τους.

 

Το ψωμι

Ψωμί μπαγιάτικο  και αν είναι δυνατόν προζυμένιο, δίνει τέλεια γεύση  και τα κάνει πολύ αφράτα, μιας και το ψωμί ρουφάει όλα τα υγρά του μίγματος και το αφρατεύει πολύ. Αποφύγετε το ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά και σφιχτά.

Το ουζο

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στο μιγμα

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα  του ούζου   κάνοντάς τα μοναδικά  και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε  που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

Αλευρώνω ή όχι;

Ένα μεγάλο μυστικό  είναι κατά την γνώμη μου, το αλεύρωμα τα κάνει βαριά στην γεύση, γι’ αυτό και το θεωρώ περιττό. Μην αλευρώνετε, αλλά πασπαλίστε 2 κουταλιές αλεύρι στο μίγμα . Ζυμώστε όμως πολύ καλά να χαθεί μέσα στην ζύμη  το αλεύρι.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τραγανά  εξωτερικά και πολύ αφράτα μέσα. Και επιπλέον, γλιτώνετε όλη τη διαδικασία του αλευρώματος όπως και το μαύρισμα του λαδιού που τηγανίζετε. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα

Πλάστε και τηγανίστε τα, κάνοντας τους πλακέ, όπως τους φτιάχνουμε στο νησί  μου στην Πάρο. Έτσι, έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, καλύτερη κρούστα και ψήνονται πιο γρήγορα.

Είμαι πάντα εδώ για να μοιράζομαι μαζί σας την πείρα μου και όλα τα μυστικά μου, για να έχετε σίγουρη και απόλυτη επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται