Πίσω

Πώς φτιάχνουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Για να φτιάξουμε ένα υπέροχο πρωτομαγιάτικο στεφάνι, πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή του μαζεύουμε τα λουλούδια που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Επιλέξτε ένα μείγμα μεγάλων και μικρών λουλουδιών και βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζέψει και κάποιες πρασινάδες χωρίς λουλούδια. Αν τα λουλούδια σας έχουν πολλά φύλλα κοντά στα άνθη τους, θα πρέπει να κόψετε αυτά τα φύλλα.

Για να διατηρηθεί το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας όσο το δυνατόν περισσότερο: Ξύστε το εξωτερικό περίβλημα εκεί που τελειώνει το κάθε κοτσανάκι του κάθε λουλουδιού και στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα βάζο με νερό για τουλάχιστον μια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, τα άνθη θα έχουν ρουφήξει αρκετό νερό, πριν ξεκινήσετε να φτιάξετε το στεφάνι σας.

Πάρτε ένα κομμάτι σκληρό σύρμα, κόψτε το στο επιθυμητό μήκος και δημιουργήστε ένα συρμάτινο στεφάνι, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσετε τα λουλούδια σας. Πάρτε πρώτα τις πρασινάδες χωρίς άνθη, διαλέξτε αυτές που όταν τις λυγίζετε λίγο δεν σπάνε, και με μικρά κομματάκια σύρμα, στερεώστε τα στο συρμάτινο στεφάνι. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένα πράσινο στεφάνι το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για ένα πανέμορφο λουλουδένιο.

Κόψτε όλα τα κοτσάνια των λουλουδιών έτσι ώστε να γίνουν 4-5 εκατοστά. Με μαλακό σύρμα τυλίγουμε γύρω γύρω το κοτσάνι και τη βάση του λουλουδιού και το στερεώνουμε τυλίγοντας το μαλακό σύρμα γύρω από το συρμάτινο στεφάνι.

Τα λουλούδια τα στερεώνουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βλέπουν προς τα έξω. Αν θέλουμε πιο «πλούσιο» στεφάνι, γεμίζουμε με δύο ή και τρία λουλούδια την κάθε σειρά.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λουλούδια της επιλογής μας, στερεώνοντας το επόμενο, στη βάση του προηγούμενου.

Διαβάστε επίσης πώς να οργανώσετε στην εντέλεια το πικ νικ σας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται