Πίσω

Καύσωνας είναι θα περάσει! 10 βήματα για να περάσεις με ασφάλεια αυτές τις ζεστές μέρες!

Είμαστε σχεδόν στα μέσα του καλοκαιριού και όπως είναι φυσικό κάποιες μέρες είναι πολύ πιο ζεστές από τις άλλες! Για όλους όσους δεν είναι από τους τυχερούς που έχουν φύγει ήδη διακοπές εμείς, σας δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές για να μπορέσετε αυτές τις μέρες του καύσωνα να τις περάσετε όσο πιο εύκολα γίνεται!

1. Πρώτα από όλα ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή και την ενυδάτωση

Πίνετε άφθονα υγρά, κατά προτίμηση νερό και φυσικούς χυμούς και αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά. Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά.

2. Μωρά και βρέφη

Αν έχετε νεογνά και βρέφη, ντύστε τα όσο πιο ελαφριά γίνεται. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο. Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ. Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

3. Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία

Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

4. Όχι στη βαριά σωματική εργασία

Ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

5. Όχι στο έντονο βάδισμα και στο τρέξιμο κάτω από τον καυτό ήλιο

Αν το βάδισμα και το τρέξιμο είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σας, αποφύγετε την άσκηση για μεγάλα χρονικά διαστήματα και προτιμήστε ώρες που η θερμοκρασία δεν είναι στα πιο υψηλά της επίπεδα.

6. Ελαφρύ και άνετο ντύσιμο

Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

7.  Ναι στα καπέλα και τα σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου

Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

8. Συχνά χλιαρά ντους

Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

9. Προσοχή στους ηλικιωμένους και τους αρρώστους

Φροντίστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

10. Με σύνεση οι μετακινήσεις

Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται