Πίσω

Μικρές συμβουλές για να είναι το σπίτι μας συμμαζεμένο!

Το συμμάζεμα του σπιτιού είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλος! Μάλιστα, ο όγκος του συμμαζέματος αυξάνεται εντυπωσιακά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο σπίτι.

Υπάρχει αλήθεια κάποιος τρόπος το σπίτι μας να είναι μόνιμα συμμαζεμένο.  Σίγουρα θαύματα δεν γίνονται όμως εμείς σας έχουμε κάποιες συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε το σπίτι σας θα έχει πάντα μία σχετική τάξη!

Το βασικότερο όλων είναι το “κάθε μέρα και από λίγο”.

Αν αφήνεται όλες τις δουλειές για μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας το σίγουρο είναι ότι και ο όγκος που θα μαζευτεί θα είναι τεράστιος αλλά και εσείς θα καταλήξετε ένα κινούμενο ράκος.

Όλα στην θέση τους

Προσπαθήστε ό,τι χρησιμοποιείτε να το βάζετε μετά στην θέση του! Έτσι γλιτώνετε και από τον έξτρα κόπο αλλά και την “βαβούρα” των πραγμάτων που θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ασυμμάζευτος και βρώμικος.

Όχι στα περιττά!

Πετάξτε, πετάξτε, πετάξτε! Τα περιττά πράγματα όχι μόνο δημιουργούν ακαταστασία αλλά δίνουν και την αίσθηση ότι το σπίτι είναι βρώμικο, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πεντακάθαρο. Περιοδικά, φυλλάδια, εφημερίδες, μπουκαλάκια και ό,τι άχρηστο, διώξτε το από τη μέση.

Κουζίνα: Μην αφήνετε τίποτε για αύριο

Προσπαθείτε να πλένετε αμέσως τα σκεύη που χρησιμοποιείτε. Αν δεν γίνεται, μπορείτε να τα έχετε μαζεμένα σε ένα μέρος του νεροχύτη, ή αν έχετε πλυντήριο πιάτων προσπαθήστε να τα βάζετε επιτόπου μέσα.

Μικροί μεγάλοι: Ο καθένας έναν ρόλο!

Ο καθένας μαζεύει τα πράγματά του! Δώστε ρόλους υπευθυνότητας στα παιδιά και δεν θα χάσετε!

Προσοχή στα ρούχα!

Με το που ξεντύνεστε βάλτε τα ρούχα στην θέση τους ή στα άπλυτα! Μη τα αφήνετε να μαζεύονται!

Διάβασε και τους 9 απλούς κανόνες για να διατηρείς το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται