Πίσω

Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι

Αφού κατακτήσατε τη γνώση για το πώς να διαλέγετε το καλύτερο καρπούζι, ήρθε και η ώρα του πεπονιού! Είναι κρίμα να κόβεις ένα πεπόνι όλο λαχτάρα και προσμονή και όταν το δοκιμάζεις να έχει γεύση…αγγουριού. Γι’ αυτό μάθε ακολουθώντας 5 μικρά βήματα πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια και πώς να διαλέξεις το καλύτερο.

Πιάστε το στα χέρια σας και κάντε το σβούρες

Ένα καλό πεπόνι δεν πρέπει να έχει τραυματισμούς, θαμπά ή μαλακά σημεία και μελανιές. Πάρτε το λοιπόν στα χέρια σας, στριφογυρίστε το και ελέγξτε καλά την επιφάνειά του.

Το χρώμα του

Αν και τα φωτεινά χρώματα είναι πάντα πιο εντυπωσιακά, στο πεπόνι ισχύει το όσο πιο θαμπό και άτονο το χρώμα,  τόσο πιο γλυκό θα είναι στη γεύση. Να θυμάστε τα γινωμένα πεπόνια έχουν ένα θαμπό κίτρινο προς λεμονί χρώμα, με ελάχιστο πράσινο.

Το μέγεθος μετράει

Την ώρα που θα στριφογυρνάτε το πεπόνι στα χέρια σας, εκτός από την επιφάνειά του, νιώστε και το βάρος του. Θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μεγεθός του. Ένα μεγαλούτσικο και βαρύ πεπόνι είναι σίγουρα χυμώδες, λαχταριστό και γλυκό.

Ένα χαστούκι μπορεί να βοηθήσει για να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια!

Κρατήστε το καλά και δώστε το ένα πολύ ελαφρύ χαστούκι, προσοχή μην τραυματίσετε το φρούτο καθώς χαλάει ή γεύση. Άμα το πεπόνι είναι ώριμο θα ακούσετε ένα κοίλο ήχο.

Μυρίστε τα στη βάση του κοτσανιού

Ζουλίξτε απαλά το πεπόνι με τα δάχτυλα σας στην κυκλική περιοχή γύρω από το κοτσάνι. Άμα το πεπόνι είναι ζαχαρώδες και λαχταριστό εσωτερικά, η περιοχή αυτή θα είναι μαλακή.

Τώρα που μπορείτε να αναγωρίσετε πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια, διαλέξτε το καλύτερο και φτιάξτε ένα δροδερό smoothie!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται