Ψάχνετε ιδέες και μενού, για παιδικό πάρτυ; Εδώ σας έχω τα πιο ωραία πιτσάκια, που θα κάνουν τα παιδάκια θα ενθουσιαστούν και τον μπουφέ σας να...

Ψάχνετε ιδέες και μενού, για παιδικό πάρτυ; Εδώ σας έχω τα πιο ωραία πιτσάκια, που θα κάνουν τα παιδάκια θα ενθουσιαστούν και τον μπουφέ σας να ζωντανέψει

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
27

Για τα πιτσάκια

  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα
  • 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1½ φλ. μοτσαρέλα μπαστούνι
  • Για το γαρνίρισμα της φατσούλας
  • Ροδέλες ελιάς (μάτια)
  • Πράσινη και κόκκινη πιπεριά κομμένες σε μπαστούνια (στόμα και μύτη)
  • Παριζάκι ψιλοκομμένο (μαλλιά)
  • Σαλάτα λόλα πράσινη και κόκκινη

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 κλων. σέλερι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 δαφνόφυλλο
  • Λίγοι σπόροι γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα αλμυρά πιτσάκια

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC για να ψήσουμε τα πιτσάκια για παιδικό πάρτυ.

    Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο.

    Με κουπ πατ διαμέτρου 7,5 εκ., κόβουμε 6 δίσκους ζύμης σε κάθε φύλλο.

    Συνολικά έχουμε 12 δίσκους ζύμης.

    Τους βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε κάθε πιτσάκι με λίγη σάλτσα.

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά, κάνοντας μάτια με ροδέλες ελιάς, μύτη και στόμα με μπαστούνια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς και μαλλιά με παριζάκι ψιλοκομμένο.

    Ψήνουμε για 15 λεπτά.

    Γαρνίρουμε το πάνω μέρος με φύλλα κόκκινης και πράσινης λόλας και σερβίρουμε τα πιτσάκια σε μεγάλο δίσκο.

    Η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να κρατηθεί εντός ψυγείου για 1 εβδομάδα.

    Για τη σάλτσα

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.

    Προσθέτουμε τον πελτέ, το κονκασέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί.

    Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει καλά, για να μην νοτίσει τη ζύμη.

    Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται