Ζουμερό ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, τυρί και ζαμπόν. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε...

Ζουμερό ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, τυρί και ζαμπόν. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
545

Για το γεμιστό ρολό

  • 1½ kg κιμά ανάμεικτο χοιρινό και μοσχάρι
  • 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 4-5 κ.σ. γλάσο ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 4 φέτ. ζαμπόν
  • 4 φέτ. κασέρι
  • 4 βρασμένα αυγά
  • 2 βρασμένα καρότα

Για το γλάσο ντομάτας

  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες 400 γραμ.
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Για τις baby πατάτες βουτύρου
  • 500 γρ. baby πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γεμιστό ρολό

    Προθερμαίνουμε το φούρνο.

    Θα ψήσουμε το ρολό κιμά γεμιστό στους 160°C.

    Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, χοιρινό και μοσχάρι, το γλάσο ντομάτας το μαϊντανό, τη ρίγανη, το μπαχάρι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλάτι και τρίβουμε πιπέρι και ζυμώνουμε.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα.

    Ζυμώνουμε το μίγμα πάρα πολύ καλά μέχρι που να μην κολλάει ο κιμάς στα τοιχώματα του μπολ και να αλλάξει χρώμα.

    Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο και απλώνουμε το μίγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα 25×20 εκ. περίπου.

    Βάζουμε τις φέτες ζαμπόν ή προσούτο καθώς και τις φέτες τυριού αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω.

    Βάζουμε και το βραστό αυγό.

    Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το μίγμα σε ρολό.

    Το τοποθετούμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ με τη λαδόκολλα.

    Αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσο όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει για 15΄-20΄ και το βγάζουμε από τη φόρμα. Ότι ζουμάκι έχει βγάλει το ρολό το ρίχνουμε στις πατάτες βουτύρου.

    Για το γλάσο

    Στο μπλέντερ βάζουμε  όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε για 1΄ να γίνουν πολτός.

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ μέχρι να πυκνώσει το μίγμα.

    Προς το τέλος το αλατίζουμε ελαφρά.

    Προαιρετικά ρίχνουμε λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.

    Για τις πατάτες

    Τρίβουμε πλένουμε και βράζουμε τις baby πατάτες για 20′ να μαλακώσουν.

    Τις σπάμε ελαφρά.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10′.

    Προσθέτουμε και ότι υγρά έχουν μείνει στη φόρμα με το ρολό.

    Πασπαλίζουμε μαϊντανό και πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σερβίρουμε ζεστές τις πατάτες σε πιατέλα με το ρολό.

    Mυστικό

    Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα τρυπάμε στο κέντρο το ρολό και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε είναι ψημένο.

    Διαβάστε και τα υπόλοιπα μυστικά μου για το πιο αφράτο, ζουμερό και σωστά ψημένο ρολό κιμά στο φούρνο.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται