• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
108
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 240 γραμ. γάλα
  • 125 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γραμ. κομπόστα ροδάκινο
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • παγωτό βανίλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύκολη ροδακινόπιτα

    Στραγγίζουμε πρώτα τα ροδάκινα από το χυμό.

    Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το γάλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.

    Βάζουμε το βούτυρο σε ταψάκι 25 εκ.

    Το βάζουμε στο φούρνο στους 170ºC να λιώσει.

    Ρίχνουμε μεμιάς μέσα το μείγμα αλεύρι – ζάχαρη – γάλα.

    Προσοχή, δεν ανακατεύουμε καθόλου.

    Σε όλη την επιφάνεια του γλυκού βάζουμε τα κομμένα ροδάκινα κομπόστα. Δεν ανακατεύουμε τα υλικά.

    Πασπαλίζουμε κανέλα και ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 40′ για να ροδίσει η επιφάνεια.

    Σερβίρουμε τη ροδακινόπιτα με κουτάλι όσο είναι χλιαρή, με μια μπάλα παγωτό.

    Μετά την εύκολη ροδακινόπιτα, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Εσύ ποιο άλλο γλυκό με ροδάκινο θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται