Φιογκάκι ή ριγκατόνι με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτα, παντρεύονται αρμονικά σε αυτό το υπέροχο φαγητό.

Φιογκάκι ή ριγκατόνι με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτα, παντρεύονται αρμονικά σε αυτό το υπέροχο φαγητό.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
14

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. φιογκάκι ή ριγκατόνι
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τριμμένο κασέρι
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα

Για τη σάλτσα ντομάτα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη σάλτσα ντομάτα

    Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.

    Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

    Για τα ριγκατόνι ή τα φιογκάκια

    Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.

    Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.

    Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.

    Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.

    Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται