Φτιάξτε μόνοι σας κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής αλέσεως, για την οικογένεια και τους φίλους σας!

Φτιάξτε μόνοι σας κεμπάπ με σπιτικές πίτες ολικής αλέσεως, για την οικογένεια και τους φίλους σας!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
18

Για τις πίτες ολικής αλέσεως

  • 1 kg αλεύρι ανάμεικτο κατά 1/3 σταρένιο ολικής και σίκαλη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • Νερό χλιαρό όσο σηκώσει
  • Για τα κεμπάπ
  • 1 kg κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 4 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 πρέζα/ες μπαχάρι
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Ντομάτα
  • Μαϊντανός
  • Κρεμμύδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις πίτες ολικής αλέσεως

    Για να φτιάξουμε τα πιτάκια ολικής αλέσεως, ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι εύπλαστη.

    Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 45′.

    Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σαν καρύδι και με πλαστή ανοίγουμε λεπτά πιτάκια.

    Τα ψήνουμε 2′-3′ από κάθε πλευρά στην σχάρα.

    Για τα κεμπάπ

    Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Για αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο.

    Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.

    Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10 ζύμωμα).

    Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.

    Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και περνάμε τον κιμά τις ντύνουμε με το μείγμα.

    Προσοχή το πάχος του κεμπάπ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 εκ.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε στη σχάρα για 5′ περίπου από κάθε πλευρά.

    Αν έχετε πλάσει χοντρά κεμπάπ θέλουν παραπάνω ψήσιμο.

    Μην τα στεγνώνετε πολύ στο ψήσιμο γιατί χάνουν τα υγρά τους και έχουν λαστιχένια υφή.

    Σερβίρουμε τα κεμπάπ πολύ λεπτά σε πλακέ σούβλα με τα πιτάκια ολικής, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι με μπόλικη πάπρικα και μαϊντανό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται