• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1394
  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά..

    Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.

    Το αφαιρούμε.

    Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.

    Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

    Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.

    Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.

    Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα  καθώς και τα χτυπημένα αυγά.

    Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.

    Βαζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

    Καρμπονάρα (Carbonara)

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται