• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
140

Για την πατατοσαλάτα

  • 5 πατάτες
  • 1 κλων. δενδρολίβανο ή θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να βράσετε τις πατάτες και να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και ελαφριά σως.

    Περιχύνετε στις ζεστές πατάτες τη σως και απολαμβάνετε, ιδανικά ζεστή.

    Θέλετε σαν ελαφρύ χορτοφαγικό γεύμα ή να τη βάλετε πλάι στα κρεατικά σας;

    Όπως και να επιλέξετε να τη σερβίρετε θα σας εκπλήξει το πόσο νόστιμη και εθιστική είναι μέσα από την απλότητά της! 

    Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    Αν θέλουμε βάζουμε μέσα στο νερό ένα κλωνάρι δενδρολίβανο ή θυμάρι.

    Η σως

    Χτυπάμε όλα τα υλικά στον κόφτη του μίξερ για να γίνουν κρέμα, χύνουμε το νερό που βράσαμε τις πατάτες και αφήνουμε ελάχιστο στον πάτο.

    Ρίχνουμε τη σως και ανακατεύουμε να πάει παντού.

    Την σερβίρουμε  ζεστή.

    Με αυτά τα λίγα νηστίσιμα υλικά φτιάχνεις την πιο γευστική.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται