• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
14
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες 1 εκ.
  • 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές ψιλοκομμένες
  • 2 σκ. σκόρδο κομμένες σε φετούλες
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι ελάχιστο
  • πιπέρι
  • Για το μίγμα μπαχαρικών
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Για τη σάλτσα τυριού
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Οι μελιτζανες

    Πλένουμε, καθαρίζουμε από το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μπολ με πολύ νερό για 10′.

    Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε.

    Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.

    Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Η σαλτσα

    Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι γα λίγα λεπτά.

    Προσοχή να μην σκουρύνει.

    Προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη.

    Τρίβουμε τον πελτέ στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

    Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά .

    Σε πιατέλα στήνουμε  μελιτζάνας σε λοφάκι.

    Για το γαρνιρισμα

    Ανακατευουμε  τα υλικα σε ενα μπολ

    Ριχνουμε πανω τους την  σάλτσα  και τέλος γαρνιρουμε.

    Πασπαλίζουμε μυρωδικά

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται