Σπιτικά churros. Εύκολη συνταγή για τέλεια ισπανικά λουκουμαδάκια με σοκολάτα. Λαχταριστό γλυκό, οικονομικό και εύκολο!

Σπιτικά churros. Εύκολη συνταγή για τέλεια ισπανικά λουκουμαδάκια με σοκολάτα. Λαχταριστό γλυκό, οικονομικό και εύκολο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
298

Για τα Churros (Τσούρος)

  • 250 γρ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 150 γρ. σοκολάτα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Churros (Τσούρος)

    Ξεκινάμε τη συνταγή για τα σπιτικά τσούρος (churros) φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια.

    Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη μέσα στην κατσαρόλα και να μαζευτεί σε μπάλα.

    Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή.

    Αφήνουμε τη ζύμη για 3- 5΄ να γίνει χλιαρή.

    Βάζουμε τη μαλακή ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.

    Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

    Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.

    Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.

    Σε κατσαρόλα πλατιά, με μπόλικο καυτό λάδι για τηγάνισμα, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.

    Τηγανίζουμε τα τσούρος για 2΄ από κάθε πλευρά και η ένταση της εστίας πρέπει να είναι μέτρια.

    Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Όμοια φτιάχνουμε όλους τους λουκουμάδες τσούρος

    Τους βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.

    Σερβίρουμε τα τσούρος ζεστά.

    Για τη σάλτσα σοκολάτα

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.

    Μυστικά

    Αν τα τσούρος είναι ροδισμένα απ’ έξω και μέσα μαλακά, σημαίνει ότι η θερμοκρασία του λαδιού είναι δυνατή και δεν προλαβαίνει να ψηθεί η ζύμη μέσα.

    Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσουν.

    Μπορείς να τα κόψεις πάνω σε λαδόκολλα και να τα παγώσεις για 20΄ στην κατάψυξη.

    Τηγανίζονται πιο σωστά και γίνονται πιο τραγανά τα παγωμένα τσούρος.

    Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον τηγάνισμα τα παγωμένα τσούρος.

    Φροντίστε να διαλύσετε καλά το αλεύρι μέσα στα ζεστά υλικά στην κατσαρόλα.

    Στεγνώστε καλά τη ζύμη στην κατσαρόλα πριν την βάλετε στο μίξερ.

    Αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει πριν βάλετε τα αυγά.

    Αγαπάτε τη μεξικάνικη κουζίνα; Δείτε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές εδώ.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για γλυκά
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μαθαίνω για:
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται