Σαλάτα με αυγά, μαγιονέζα και μπισκότα σφολιάτας! Διατηρήστε την παγωμένη στο ψυγείο.

Σαλάτα με αυγά, μαγιονέζα και μπισκότα σφολιάτας! Διατηρήστε την παγωμένη στο ψυγείο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
36

Για την σαλάτα με αυγό

  • 12 αυγά βρασμένα
  • 4 κλων. σέλερι (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 1 ματσ. τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 2 καρότα (ωμά, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη)
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Μπόλικο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

Για τα μπισκότα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
  • Σουσάμι
  • Μαυροκούκι (μαυροσίσαμο)
  • Παπαρουνόσπορο
  • Χοντροσπασμένα πιπέρια διάφορα
  • Χοντρό αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την σαλάτα με αυγό

    Καθαρίζουμε πρώτα τα βραστά αυγά και τα ψιλοκόβουμε.

    Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα.

    Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα.

    Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό σχοινόπρασο, πιπεριά, τα αγγουράκια και τη μαγιονέζα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.

    Για τα μπισκότα σφολιάτας

    Με ένα μικρό κουπ πατ κόβουμε δισκάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

    Όταν τα κόψουμε όλα, τα βουτυρώνουμε και τα τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι ή τη μύτη μαχαιριού.

    Πασπαλίζουμε λίγα με σουσάμι, λίγα με μαυροκούκι, λίγα με χοντροσπασμένα πιπέρια και αφήνουμε λίγα σκέτα.

    Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Τα αραδιάζουμε σε δίσκο πλάι στη σαλάτα.

    Αυτή η φανταστική σαλάτα με αυγό, είναι ιδανική για να αξιοποιήσουμε τα βραστά αυγά και τα Πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν ή που δεν βάφτηκαν καλά.

    Φτιάξτε την και σερβίρετέ την στο Πασχαλινό τραπέζι!

    Αν σας άρεσε αυτή η σαλάτα με αυγά, δείτε και την παρακάτω τέλεια συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται