Πείτε ναι σε αυτό το ογκρατέν, γιατί εκτός από πολύχρωμο, είναι πεντανόστιμο και θρεπτικό, με όλα τα οφέλη των...

Πείτε ναι σε αυτό το ογκρατέν, γιατί εκτός από πολύχρωμο, είναι πεντανόστιμο και θρεπτικό, με όλα τα οφέλη των λαχανικών.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
177

Για το πολύχρωμο ογκρατέν

  • 4 μελιτζάνες
  • 4 κολοκύθια
  • 3 πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 1 lt γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ογκρατέν

    Πλένουμε πρώτα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.

    Τις βάζουμε σε λαμαρίνα.

    Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα βάζουμε σε λαμαρίνα.

    Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′.

    Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο και κάνουμε στρώσεις ψητών λαχανικών, ντομάτας, φέτας και μπεσαμέλ.

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα.

    Ψήνουμε το oγκρατέν λαχανικών για περίπου 25′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Για τη μπεσαμέλ

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα για 2′.

    Προσθέτουμε το γάλα, πάντα ανακατεύοντας, κι αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και τους κρόκους.

    Ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μισό τυρί.

    Εσύ ποιο άλλο θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για κάθε είδος μαγειρέματος
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται