Μια ελαφριά πράσινη σαλάτα με φρούτα, κράνμπερι και μανούρι, με φίνα γεύση. Συνοδεύει τέλεια, πιάτα με κρέας.

Μια ελαφριά πράσινη σαλάτα με φρούτα, κράνμπερι και μανούρι, με φίνα γεύση. Συνοδεύει τέλεια, πιάτα με κρέας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
89

Για την πράσινη σαλάτα με φρούτα και μανούρι

  • 200 γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
  • 1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
  • 2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο - ηλιόσπορο κλπ
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο κράνμπερι
  • 1/2 καθαρισμένο ρόδι
  • 100 γρ. μανούρι σε κυβάκια

Για τη σως

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την πράσινη σαλάτα, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά στη σαλατιέρα που θα τη σερβίρουμε.

    Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.

    Για τη σως βινεγκρέτ

    Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε, δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το και το αλάτι και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει.

    Περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα με φρούτα, με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

    Δοκιμάστε όμως και την παρακάτω υγιεινή και θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται