Αν αγαπάτε τις ατομικές πίτες, γλυκές και αλμυρές, αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει! Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει τη δική σας αγαπημένη τραγανή...

Αν αγαπάτε τις ατομικές πίτες, γλυκές και αλμυρές, αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει! Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει τη δική σας αγαπημένη τραγανή πιτούλα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
6

Για τις ατομικές πίτες

  • 1 μήλο μεγάλο με την φλούδα του
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 2 φύλλα χωριάτικα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Διάλυμα αυγού για την ένωση των φύλλων
  • Άχνη για το σερβίρισμα

Παραλλαγές γέμισης

  • Μπανάνα με σοκολάτα γάλακτος
  • Φράουλες με λευκή σοκολάτα
  • Μάνγκο με σοκολάτα γάλακτος
  • Σταφίδες
  • Σοκολάτα
  • Ξηροί καρποί
  • Πραλίνα
  • Τυριά
  • Ζαμπόν
  • Γαρίδες
  • Λαχανικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ατομικές πίτες με παραλλαγές

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

    Σε δυο λαμαρίνες στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

    Ανoίγουμε την συσκευασία χωριάτικου φύλλου στον πάγκο. Θα χρησιμοποιήσουμε τα 2 φύλλα.

    Κόβουμε κάθε φύλλο σε 9 τετράγωνα κομμάτια.

    Ακουμπάμε σε κάθε κομμάτι μια φέτα μήλο και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι σοκολάτα.

    Αλείφουμε γύρω γύρω με διάλυμα αυγού να σφραγίσουμε τα γλυκά.

    Αφού ετοιμάσουμε τα 9 κομμάτια του πρώτου φύλλου, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια του δεύτερου φύλλου.

    Πατάμε τις ενώσεις να κολλήσουν.

    Αραδιάζουμε στις λαμαρίνες.

    Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

    Ψήνουμε για περίπου 15′ να ροδίσουν.

    Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο αχνίζουμε με λίγη άχνη.

    Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές με υλικά που μας αρέσουν. Σηκώνουν και αλμυρή παραλλαγή με φέτα, τυριά, ζαμπόν γαρίδες κλπ. Επίσης μπορούμε να τα τηγανίσουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται