Φανταστικά νηστίσιμα κουλουράκια μπύρας. Η αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου. Τραγανά, αφράτα χωρίς μίξερ, με πολύ απλά υλικά! Νηστίσιμα, vegan και...

Φανταστικά νηστίσιμα κουλουράκια μπύρας. Η αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου. Τραγανά, αφράτα χωρίς μίξερ, με πολύ απλά υλικά! Νηστίσιμα, vegan και μοναδικά.

 

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
780

Υλικά

  • Μερίδες 50 τεμ.

Για τα νηστίσιμα κουλουράκια μπύρας

  • 1 φλ. μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μπύρα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (ξύσμα)
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 3½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για την επικάλυψη
  • Μπόλικο σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη  ζάχαρη, τη μπύρα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τη σόδα και με σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Πολύ εύπλαστη.

    Τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε σε σουσάμι προαιρετικά.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Ψήνουμε τα νηστίσιμα κουλουράκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

    Στη μέση τoυ ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο.

    Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).

    Μυστικά

    Η μπύρα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Το λάδι πρέπει να είναι απαλό. Δηλαδή ένα λάδι φρέσκο δυνατό ή με πολλά οξέα θα βαρύνει την γεύση τους. Ελαιόλαδο απαλό, μισό μισό με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

    Μη ζυμώνετε πολύ ώρα τη ζύμη από την ώρα που βάζετε το αλεύρι.

    Όσο πιο λίγο ζυμώνετε τόσο πιο αφράτα και τραγανά θα βγουν τα νηστίσιμα κουλουράκια σας.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Εύπλαστη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.

    Ξεκουράστε την ζύμη για 30΄αν έχετε τον χρόνο. Θα πλάθονται πιο εύκολα.

    Για να διατηρηθούν τραγανά και αφράτα μέχρι το τελευταίο αφού κρυώσουν τελείως βάλτε τα σε αεροστεγές κουτί.

    Κατά την περίοδο της νηστείας μπορείτε επίσης να φτιάξετε νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, μοσχομυριστά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται