• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
27

Για τις μαρέγκες

  • 3 ασπράδια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το trifle

  • 1 lt κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
  • 1 διπλή συσκευασία (2x154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 1 συσκ. (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το trifle

    Χτυπάμε πρώτα τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

    Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.

    Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα.

    Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

    Ψήνουμε στους 80-100 ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα να στεγνώσουν.

    Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

    Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα.

    Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.

    Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά μου για την τέλεια μαρέγκα.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται