• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
170

Για το ψαρονέφρι

  • 2 κομμάτι/ια ψαρονέφρι (350 γρ. έκαστο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ζωμό κρέατος ή κότας
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. γούστερ σως
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι, λίγο αλάτι

Για τη ζεστή σαλάτα μανιταριών

  • 300 γρ. μανιτάρια Portobello και ασπρομανίταρα
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγα φλέικς παρμεζάνας
  • Λίγες σταγόνες λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ψαρονέφρι

    Κόβουμε πρώτα το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες).

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση.

    Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2-3′ από κάθε πλευρά.

    Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό.

    Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Για τα μανιτάρια

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

    Ραντίζουμε τα Portobello με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά.

    Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο.

    Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας. Εναλλακτικά προσθέτουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα στα ζεστά μανιτάρια κι ανακατεύουμε να κρεμώσει το μείγμα.

    Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια Portobello.

    Εάν σας άρεσε το ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα Portobello και αγαπάτε τα μανιτάρια, τότε και η παρακάτω συνταγή είναι για εσάς

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται