Ξεκινάμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι, πλένοντας πολύ καλά τις πατάτες, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους. Τις βράζουμε  μέχρι να μαλακώσουν. Τις...

 

Ξεκινάμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι, πλένοντας πολύ καλά τις πατάτες, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους. Τις βράζουμε  μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα  τα καρότα  το κρασί. Ντεγκλασάρουμε με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος. Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέ

Γρήγορο και πολύ εύκολο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
144

Για το ψαρονέφρι με πατάτες και κρεμώδη σάλτσα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 2 κομμάτι/ια κομμάτια ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ψαρονέφρι στο τηγάνι

    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.

    Τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.

    Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.

    Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.

    Προσθέτουμε το κρασί.

    Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.

    Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.

    Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.

    Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται