Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Αναποδογυριστή µηλόπιτα

Αποστολή
Θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ σας τα φθινοπωρινά απογεύματα.
Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.
4. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.


Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ φλ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα μαύρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη