Το αρνάκι μπούτι τρώγεται ζεστό ή κρύο και είναι τέλειο με μαρουλοσαλάτα και πατάτες φούρνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μυρωδικό μας...

Το αρνάκι μπούτι τρώγεται ζεστό ή κρύο και είναι τέλειο με μαρουλοσαλάτα και πατάτες φούρνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μυρωδικό μας αρέσει. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο δενδρολίβανο.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες
273

Για το αρνί μπούτι στη λαδόκολλα

  • 1 μεγάλο περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 1 ματσ. μάραθο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 3-4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 5-6 κομμάτι/ια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα
  • 4 μεγάλες λαδόκολλες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το αρνί στη λαδόκολλα

    Στύβουμε πρώτα το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά.

    Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα εδώ κι εκεί.

    Σκορπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους επάνω στα μυρωδικά.

    Βάζουμε το τυρί σε μία στρώση.

    Ακουμπάμε επάνω το μπούτι.

    Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά τριγύρω με τα χέρια μας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μπούτι γύρω γύρω. Αν θέλουμε κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και μπήγουμε αλατοπίπερο για να το πιάσει μέχρι μέσα.

    Για το ψήσιμο

    Κλείνουμε τριγύρω τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.

    Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα.

    Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C στις αντιστάσεις, έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του.

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 20΄ τυλιγμένο.

    Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα.

    Το περιχύνουμε με ό,τι υγρά έχουν στάξει στη λαδόκολλα.

    Μάθετε πώς να μαγειρεύετε το κάθε κομμάτι αρνιού με τον τρόπο που ενδείκνυνται.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται