Υπέροχη κρεατόσουπα με ρύζι αυγολέμονο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τέλεια για τις γιορτές

Υπέροχη κρεατόσουπα με ρύζι αυγολέμονο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τέλεια για τις γιορτές

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
104

Για την κρεατόσουπα με ρύζι αυγολέμονο

  • 1.200 μοσχάρι για σούπα (κομμένο σε μεγάλες μπουκιές)
  • 2 πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 3 καρότα (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 2-3 κλων. σέλερι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 1 φλ. ρύζι για σούπα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κρεατόσουπα

    Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα λαχανικά.

    Πλένουμε πρώτα το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.

    Πότε πότε το ξαφρίζουμε.

    Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

    Αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε βραστό.

    Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

    Αφήνουμε να σκάσει το ρύζι για 12-15 λεπτά.

    Τότε χτυπάμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό.

    Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε από τα χερούλια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται