Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Γιαουρτόπιτα µε σιρόπι

Αποστολή
Η δροσερή γεύση του γιαουρτιού αποτελεί ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα ξύσματα, τις βανίλιες και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στο γιαουρτογλυκό που θα είναι πια χλιαρό. Το κόβουμε σε κομμάτια αφότου κρυώσει.


Mερίδες: 9
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3 φλ. τσαγιού Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 3 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα άσπρα αμύγδαλα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ