Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια, που σκάνε κρυσταλλάκια...

Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια, που σκάνε κρυσταλλάκια στο στόμα και έχει άρωμα μαμάς και καλοκαιριού μαζί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1559

Για το εύκολο παγωτό

  • 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το εύκολο παγωτό

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.

    Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

    Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.

    Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

    Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

    Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Μυστικά

    Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.

    Δώστε στο εύκολο παγωτό βανίλια της Αργυρώς με ζαχαρούχο γάλα, όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Βίντεο

    Ποια γεύση παγωτού θα δοκιμάζατε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται