• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
87
  • 12 ασπρομανίταρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Mουλιάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν 

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄.

    Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.

    Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε.

    Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.

    Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.

    Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί.

     

    Συνδυάστε τα 

    Εσείς τι θα μαγειρεύατε με μανιτάρια;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται