Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Ζυµαρόπιτα µε κίτρινη κολοκύθα

Αποστολή
Είναι σίγουρο ότι αυτή τη συνταγή θα την φτιάξετε πολλές φορές.
Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες, την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε μέσα το γάλα, τη μισή μαργαρίνη, τα αυγά, τη μισή φέτα και τον άνηθο.
2. Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά με σύρμα ή με κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν παχύ χυλό όπως στο κέικ.
3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί 30 εκ., αδειάζουμε μέσα το χυλό και στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη της κουτάλας. Σκορπίζουμε την υπόλοιπη φέτα στην επιφάνεια της πίτας και ακουμπάμε κατά τόπους σε μικρά κομματάκια τη μαργαρίνη.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, έως ότου φουσκώσει ελαφριά και ροδίσει η επιφάνεια.


Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
  • 250 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του