Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Κέικ κανέλας

Αποστολή
Όταν θα φτιάξετε αυτό το κέικ, όλο το σπίτι θα μυρίσει μεθυστική κανέλα! Απολαύστε το με μία κούπα αχνιστό τσάι ή αρωματικό καφέ!
Εκτέλεση
Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στην Κουζινομηχανή Kenwood το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-6΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
    
2. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
    
3. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10΄ στη φόρμα. Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.
    
4. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.




Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 3½ φλ. τσαγιού Φαρίνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα του κέικ
  • Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα για το πασπάλισμα