Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Κατσικάκι φρικασέ µε λαχανικά

Αποστολή
Φαγητό που ευωδιάζει Ελλάδα και σπίτι! Απλά τέλειο. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η σάλτσα να μην έχει πολλά ζουμιά, να είναι δεμένη.
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το κρέας (μερίδες) και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλα τα υγρά του, περίπου 25΄. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 5΄ να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά και τα καρότα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 35΄-40΄. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνουμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φρικασέ. Περιχύνουμε το φαγητόκαι κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια. Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά. Αν το κρέας είναι βρασμένο και το φαγητό έχει πολύ ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε δυνατά για 5΄-6΄ να ρεντουίρει, να μειωθεί ο ζωμός, και μετά κάνουμε το αυγολέμονο.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ κιλό κατσίκι σε μερίδες (σπάλα και χεράκι)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 250 γραμμ. αρακάς
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχόλια