Εκτελεση
Το κουρκουτι
Αδειάζουμε τη μπύρα σε μπολ.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό.
Το κουρκούτι δεν πρέπει να έχει σβόλους.
Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
Στο τηαγανι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια
Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος.
Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.
Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό.
Σε ενα τηγανι τοποθετουμε το ηλιελαιο.
Στην αρχη σε δυνατη φωτια και οταν καψει το λαδι χαμηλωνουμε σε μετρια προς δυνατη
Τα βουταμε στο χυλο, και τα αφηνουμε για λιγο πανω απο το μπολ να στραγκισουν.
Τηγανίζουμε και από καθε πλευρα για δυο λεπτα να ροδισουν ομοιομορφα
Οταν κανουν κρουστα με μια λαβιδα τα βγαζουμε.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε με