Κολοκυθακια τηγανιτα τραγανα με κουρκουτι. Το αλευρι τους δινει ωραια υφη και γινονται νοστιμα

Κολοκυθακια τηγανιτα τραγανα με κουρκουτι. Το αλευρι τους δινει ωραια υφη και γινονται νοστιμα

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1516
  • 6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
  • 350 ml μπύρα
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμ.)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ηλιελαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Το κουρκουτι

    Αδειάζουμε τη μπύρα σε μπολ.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.

    Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό.

    Το κουρκούτι δεν πρέπει να έχει σβόλους.

    Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.

    Στο τηαγανι

    Πλένουμε τα κολοκυθάκια 

    Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος.

    Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.

    Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.

    Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.

    Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό.

    Σε ενα τηγανι τοποθετουμε το ηλιελαιο.

    Στην αρχη σε δυνατη φωτια και οταν καψει το λαδι χαμηλωνουμε σε μετρια προς δυνατη

    Τα βουταμε  στο χυλο, και τα αφηνουμε για λιγο πανω απο το μπολ να στραγκισουν.

    Τηγανίζουμε και από καθε πλευρα για δυο λεπτα να ροδισουν ομοιομορφα

    Οταν  κανουν κρουστα με μια λαβιδα τα βγαζουμε.

    Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Σερβίρουμε με

     

     

     

    Εκτος τα κολοκυθακια τηγανιτα τι αλλο θα τηγανιζες ??

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται