Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Κουλουράκια πασχαλινά

Αποστολή
Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για πασχαλινά κουλουράκια με τη μυρωδιά του ούζου.
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ούζο με την αμμωνία. Τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν, όσο πάρει. Δεν κάνουμε τη ζύμη πολύ σφιχτή, αλλά την αφήνουμε μέχρι να σφίξει από μόνη της και να πλάθονται. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25΄-30΄ Τα διατηρούμε εάν θέλουμε σε κλειστό δοχείο, πασπαλίζοντας με άχνη, για όσο καιρό θέλουμε.

 

Τη συνταγή μας παραχώρησε ευγενικά η κα Φρειδερίκη Γκούμα.

www.tvshow.gr/webtv/watch/27576,H_Argyrw_Mparmparigoy_ftiaxnei_paradosia.html


Υλικά συνταγής


  • 1 μικρό κουτί φυτικό λίπος
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο καθαρό
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 1 ποτήρι κρασιού ούζο
  • 1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 35 γραμμ. αμμωνία
  • 10 αυγά
  • Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ όσο πάρει (περίπου 2 κιλά)