Η βασική συνταγή για κρέπες είναι πανεύκολη. Η ζύμη και το μίγμα για κρέπες είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε τις καλύτερες και πιο νόστιμες κρέπες....

Η βασική συνταγή για κρέπες είναι πανεύκολη. Η ζύμη και το μίγμα για κρέπες είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε τις καλύτερες και πιο νόστιμες κρέπες. Χρειάζεστε απλά υλικά και ένα αντικολλητικό τηγάνι καθώς όλα τα μυστικά θα τα βρείτε εδώ.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
6586

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
  • Για το ψήσιμο
  • Λίγο βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα φρούτα εποχής
  • Μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
  • Ζαμπόν και τυρί ή ότι άλλο σας αρέσει
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη για κρέπες

    Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

    Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

    Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.

    Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.

    Για το ψήσιμο

    Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.

    Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.

    Αν θέλετε πιο χοντρές προσθέστε περισσότερη ποσότητα.

    Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.

    Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Για συνταγή γλυκές κρέπες αξίζει να δοκιμάσεις με σοκολάτα, με μπανάνα, με φρούτα, με παγωτό κρέμα και σιρόπι σοκολάτας.

    Για αλμυρές κρέπες το αποτέλεσμα είναι πολύ πετυχημένο με τυρί, ζαμπόν, αυγό, αλλαντικά, κοτόπουλο, μανιτάρια, λαχανικά, καλαμπόκι.

    Αλλιώς γεμίστε τες με ότι σας αρέσει και ψήστε τις γεμιστές κρέπες στο φούρνο.

    Μυστικά για κρέπες

    Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.

    Όταν φτιάχνουμε μείγματα για χυλό φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.

    Για πιο βελούδινο και λείο χυλό µπορούµε, αφού ετοιμάσουμε το αραιό μίγμα, να το σουρώσουμε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.

    Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.

    Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

    Διαφήμιση

    <div align=”center”>

    </div>

    Για τη συντήρηση

    Μπορείτε να τις ετοιμάσετε τη ζύμη και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

    Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα.

    Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

    Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται