• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
150
  • 12 καραβίδες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 4 φλ. κριθαράκι
  • 1/2 φλ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

    Για τις καραβίδες με κριθαράκι,

    • Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    • Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα.
    • Τις βγάζουμε σε πιατέλα. 
    • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.
    • Συμπληρώνουμε 10 φλ. νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού για να φτιάξουμε τις καραβίδες με κριθαράκι.
    • Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό.
    • Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο).
    • Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά.
    • Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε.
    • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Μάθετε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το σωστό καθάρισμα και σωστή συντήρηση των θαλασσινών.

    Αν σας άρεσαν οι καραβίδες με κριθαράκι, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται