Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Κυπριακές Φλάουνες

Αποστολή
Πεντανόστιμο πασχαλινό ορεκτικό από την αγαπημένη Κύπρο!
Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Σε λεκάνη τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το σπορέλαιο, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαμένη για 30' να ξεκουραστεί. Όταν την ξεσκεπάσουμε θα έχει φουσκώσει ελαφρά. Κάνουμε μικρές μπάλες (όπως για τα τυροπιτάκια) και με τον πλάστη τις ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Αφού το ακουμπήσουμε στο σουσάμι, το γεμίζουμε με τη γέμιση. To κλείνουμε και συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε με το διάλυμα αυγού και τα αφήνουμε να 'σταθούν' για 20'. Ψήνουμε στους 180ºC στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.

Για τη Μαγιά:

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

 


Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 300 γραμ. γραβιέρα γλυκιά
  • 300 γραμ. γραβιέρα πικάντικη
  • 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 300 γραμ. χαλούμι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 ½ κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 1 κύβο νωπή μαγιά Χελιδόνι 25 γρ.
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
  • χλιαρό νερό, όσο πάρει
  • σουσάμι
  • διάλυμα αυγού

banner