Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες φούρνου

Αποστολή
Το πιο κλασικό ελληνικό κυριακάτικο φαγητό. Το στήνετε σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και χαλαρώνετε απολαμβάνοντας την κυριακάτικη ραστώνη. Θέλετε τίποτα καλύτερο; Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ µε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι. Αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουμε µε το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό.

Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200οC. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.


Mερίδες: 6

Υλικά συνταγής


  • 1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι