Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Λικέρ κεράσι

Αποστολή
Κεράσι: αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού! Όταν είναι η εποχή τους, τα σφραγίζουμε σε μπουκάλια και γευόμαστε όλο το χρόνο τα αρώματά τους... γουλιά-γουλιά!
Εκτέλεση

Διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε και τα κουκούτσια και συλλέγουμε τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μπολ.

Κάνουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό που έχουν βγάλει, καθώς αφαιρούσαμε τα κουκούτσια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει σε σιρόπι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε το αλκοόλ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τη γυάλα. Την αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα. Πότε πότε ανακινούμε το βάζο.

Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ. Το μοιράζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο.

 

Για 2 μπουκάλια λικέρ

Χρόνος ωρίμανσης: 1 μήνας


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 1 αποστειρωμένη γυάλα ή 2 αποστειρωμένα μπουκάλια

Σχόλια