Το μεγαλύτερο site συνταγών στην Ελλάδα!
Περισσότερες από 2.500 λαχταριστές συνταγές για σίγουρη επιτυχία,
όλες με τη μοναδική φροντίδα της Αργυρώς!

Λικέρ ρόδι

Αποστολή
Η υπέροχη γεύση του ροδιού στο ποτήρι σας.
Εκτέλεση

1. Αφού καθαρίσουμε τα ρόδια, τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

2. Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

3. Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

4. Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ και στις κάβες ποτών) για ν' αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.


Υλικά συνταγής


  • 6 ρόδια καθαρισμένα
  • 1/2 λίτρο κονιάκ
  • 1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας