Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Λουκουμάδες

Αποστολή
Τραγανός λουκουμάς, ζεστός, με μπόλικο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε ένα λουκουμά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάει εύκολα και να πέφτει στο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.


Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη ή 1 κύβο νωπή μαγιά (25 γρ.)
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
  • περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμαρίσιο μέλι
  • κανέλα
  • καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα