Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μακαρονοσαλάτα

Αποστολή
Μία σαλάτα με καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να αποτελέσει γεύμα από μόνη της. Παγώστε την και σερβίρετέ τη με κρίθινο παξιμάδι. Απλά υπέροχη!
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε καρέ (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτας). Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, την κάππαρη και τη γλιστρίδα (φύλλο φύλλο). Σε μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα.

«Γνωρίζατε ότι μόνο αν δοκιμάσετε το Ελαιόλαδο ωμό, όπως στη σαλάτα, καταλαβαίνετε πόσο καλό είναι? Κάντε κι εσείς το τεστ της σαλάτας στο www.altis.com »


Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 400 γραμμ. φαρφάλε (φιογκάκια)
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 200 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι γλιστρίδα
  • 2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό/Παραδοσιακό.
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι