Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μανιτάρια στιφάδο µε πουρέ καλαµποκιού

Αποστολή
Ένας διαφορετικός και πραγματικά πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τα μανιτάρια.
Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.

2. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς). Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.

3. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. από τη σάλτσα των μανιταριών. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα porcini (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμ. ντοματάκια πομοντόρια εμπορίου (συσκευασμένα, αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)
  • 1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
  • 1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3 φλ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι

Σχόλια