Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μελαχρινή καρυδόπιτα

Αποστολή
Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά. Ανακατεύουμε αλεύρι-σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κακάο με ένα κουτάλι αλέθουμε τα καρύδια. Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά, τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα στη μεσαία σχάρα για 40 περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5'. αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και στη συνέχεια τη σερβίρουμε.


Υλικά συνταγής


  • 1&1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 3 φλ. νερό

Σχόλια