Εύκολη και γρήγορη συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία και 10λεπτο μαγείρεμα! Όσες φορές και να το φτιάξετε θα το απολαύσετε μοναδικά.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία και 10λεπτο μαγείρεμα! Όσες φορές και να το φτιάξετε θα το απολαύσετε μοναδικά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
75
  • 4 φέτ. μοσχάρι (200 γραμ. η κάθε μία τρανς ή κόντρα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
  • 300 γρ. πλευρώτους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα τις φέτες μοσχάρι στα δύο.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) ψήνουμε το κρέας 4΄ από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

    Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5΄, έως ότου πιούν τα υγρά τους.

    Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.

    Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται